Практичний семінар – подорож у світ сучасних освітніх технологій

11 січня на базі Краснопавлівської ЗОШ І-ІІІ ст. выдбувся практичний семінар “Сучасні освітні технології – орієнтири організаціїуроку в умовах формування Нової української школи”.
Метою сьогоднішнього практичного семінару є поглиблення знань про сучасні освітні технології, обмін досвідом з їх використання, обґрунтування доцільності впровадження інновацій у навчально-виховний процес, аналіз готовності вчителя до інноваційної діяльності.

Передусім педагоги об’єдналися в групи за методичними об’єднаннями. Повторили види освітніх інновацій, пригадали сучасні інтерактивні освітні технології. І відразу ж закріпили згадане.

Цікавими для вчителів стали результати анкетування, проведеного заздалегідь з метоювивчення реального стану справ, внутрішніх та зовнішніх передумов. Це дало змогу визначити доцільність і готовність педагогічного колективу до впровадження інновацій різного типу.За результатами анкетування здійсненомоніторинг упровадження сучасних інтерактивних освітніх технологійвчителями нашої школи.

Загалом у підсумку можна сказати, що респонденти нашого опитування досить вправні в теорії. А це означає, що практика буде дієвою.

Практичне завдання полягало у відтворенні одного етапу уроку,на якому будуть реалізовані основні орієнтири до сучасного уроку (конкретний приклад вправи або завдання тощо). Учасники семінару творчо підійшли до виконання поставленого завдання, показали обізнаність і досвідченість у використанні сучасних освітніх технологій.

Підбили підсумки так, як і працювали протягом усього семінару – творчо за допомогою технології – Шести капелюхів.
Кiлькiсть переглядiв: 161